چرا ما دوست داریم بترسیم

اگر کمی روال زندگیتان را مرور کنید متوجه خواهید شد که همه ما دوست داریم بترسیم! دقیقا به همین دلیل است که فیلم با ژانر ترسناک بیشترین طرفدار را در تمام دنیا دارد، بازی های اتاق فرار با ژانر ترسناک بیشتر از ژانرهای ماجراجویانه و معمایی طرفدار به سمت خود جذب می کنند. اینها تنها تعداد اندکی از مواردی هستند که علاقه مندی به روبرویی با ترس را در انسان نشان می دهد. اما تا بحال از خود پرسیده اید که چرا انسان ها در بسیاری از مواقع ترجیح می دهند از پیله امن خود بیرون بیایند و با ترس هایشان روبرو شوند؟ این مساله از نظر روانشناسی بارها مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت به نتایج جالب و قابل تاملی رسیده اند. اگر شما نیز به دنبال این هستید که بدانید چرا دوست دارید بترسید، در ادامه با اتاق فرار اسکیپ مستر همراه باشید.

ما دوست داریم بترسیم تا موفق شویم!

ترس یکی از اصلی ترین دشمنان ما انسان ها برای فاصله گرفتن از ابتکار و خلاقیت است. این در حالیست که در بسیاری از کسب و کارها و جوانب زندگی برای رسیدن به موفقیت باید بتوانید خلاقانه رفتار کنید و ایده های ناب ارائه دهید. این عامل به اندازه ای مهم است که بارها روانشناسان و افراد معروف و مشهور درباره آن اظهار نظر کرده اند. به عنوان مثال، شکسپیر در این باره می گوید: ترس‌ها خائنینی هستند که ما را از تلاش و آزمایش می‌ترسانند تا به آنچه می‌خواهیم نرسیم.

انسان همیشه به دنبال موفقیت است و به همین دلیل دوست دارد بترسد تا خلاقیت را در ذهنش تقویت کند. هر اندازه بیشتر در شرایط ترسناک و دلهره آور قرار بگیرید، بهتر می توانید ذهن را به تصمیم گیری های مناسب ترغیب کنید. به مرور با تصمیم گیری های مداوم و مناسب طی کردن مسیر موفقیت برایتان آسان تر میشود.

ما ترس کنترل شده را دوست داریم!

نکته بسیار مهم دیگری که در علم روانشناسی به آن دست پیدا شده است، علاقه به ترس های کنترل شده است. این مساله را می توانید در بازی های اتاق فرار و تماشای فیلم های ترسناک به خوبی متوجه شوید. مغز انسان با تماشای فیلم های ترسناک می داند که اتفاق خطرناکی برای بدن پیش نمی آید. به همین دلیل نوعی ترس کنترل شده وجود دارد و چون خیالتان از آسیب بدنی راحت است، به همین دلیل ترجیح می دهید بارها و بارها این لحظات را تجربه کنید.

علاقه به ترس برای رهایی از دغدغه های ذهنی

تصور کنید از ارتفاع زیاد با حفظ مسائل ایمنی و تجهیزات کاملا به پایین پرتاب میشوید، در این لحظه آیا به دغدغه های زندگی و کاری تان فکر می کنید؟ تحقیقات نشان داده است که در زمان رویارویی با ترس ها مغز انسان بسیاری از دغدغه های زندگی را فراموش می کند. در دنیای امروز که چالش های زیادی در طول روز برای انسان ها بوجود می آید، مواجه شدن با ترس های کنترل شده می تواند حس خوشایندی را ایجاد کند. با تماشای فیلم های ترسناک، انجام بازی های مختلف از قبیل اتاق فرار و بانجی جامپینگ و حتی تماشای حیوانات وحشی از پشت شیشه و میله های قفس همگی می توانند این حس را در شما ایجاد کنند.

تجربه حس خوشحالی با ترس

تغییراتی که از نظر احساسی در انسان بوجود می آید منجر به ترشح هورمون های مختلفی می شود. به عنوان مثال، اگر استرس زیادی دارید به دلیل افزایش هورمون کورتیزول می باشد. تجربه مواجه شدن با ترس های کنترل شده نه تنها آدرنالین را افزایش می دهد، بلکه دوپامین و اندورفین نیز در بدن ترشح خواهد شد. نتیجه افزایش این هورمون ها در بدن در نهایت چیزی جز احساس خوشحالی و حال خوب نیست. دقیقا به همین دلیل است که ما دوست داریم بترسیم و بارها و بارها ترجیح می دهیم در شرایط پر از ترس و وحشت قرار بگیریم.

جدال کنجکاوی و ترس

انسان موجودی ماجراجو می باشد و حس کنجکاوی در بسیاری از مواقع با ترس در تقابل است. افرادی که ترس زیادی دارند، نمی توانند در کارهای ماجراجویانه موفق شوند. شاید یکی از اصلی ترین دلایلی که ما دوست داریم بترسیم این است که ما حس کنجکاوی قوی داریم. این حس باعث میشود به دل ترس هایمان برویم و با رسیدن به پاسخ سوالاتمان احساس خوشایندی داشته باشیم.

دوست داریم بترسیم چون موجوداتی اجتماعی هستیم!

یکی دیگر از مهم ترین ویژگی های انسان ها، اجتماعی بودن آنها و علاقه به ارتباط با دیگران و ایجاد حس صمیمیت است. در مواجه شدن با شرایط پر از ترس و استرس به خوبی احساس می کنید که افراد به هم کمک می کنند تا به خوبی مسیر طی شود. این موضوع به خوبی در اسکیپ روم ها احساس میشود و همگی برای عبور از ترس ها به هم کمک می کنند. شاید در نگاه اول این کمک کردن خیلی اهمیت نداشته باشد، اما بعد از اتمام بازی احساس بهتری نسبت به دوستان و هم گروهی های خود خواهید داشت. لبخندی که از دوستان و افراد خانواده در مواجه شدن با ترس ها دریافت می کنید، منجر به صمیمیت بیشتری میشود و روابط عاطفی را بهبود می دهد.

ما چه نوع ترس هایی را دوست داریم؟

ترس هایی که در طول زندگی تجربه می کنیم با هم تفاوت زیادی دارند. ترس از عبور از بزرگراه های پر ترافیک با سرعت بالای ماشین ها و کوچه های خلوت که امکان به خطر افتادن جان را به همراه دارند یکی از این موارد است. در این شرایط ما برای حفظ جانمان دوست نداریم بترسیم و از تجربه این ترس ها دور میشویم. در برخی از شرایط کاملا مطمئن هستیم که جانمان در امان است و تنها از نظر روحی میترسیم؛ مانند تماشای فیلم های ترسناک و انجام بازی هایی از قبیل پرش از ارتفاع و اسکیپ روم!

علاقه به ترس

لازم است بدانید که ما در حالت کلی ترس هایی را دوست داریم که اولا از نظر جانی خطری برای ما نداشته باشد. به عبارت دیگر، ترس کنترل شده باشد! علاوه براین، ترس نباید بیش از اندازه غیر واقعی باشد. فیلم هایی که بیش از اندازه غیر واقعی هستند حتی اگر وحشتناک ترین ژانرها را برای به کار ببرند باز هم نمی توانند حس ترس را در فرد القا کنند. این شرایط بسیار خسته کننده هستند و سطح آدرنالین و دوپامین بدن با تغییر مواجه نخواهد شد.

چرا ترس اتاق فرار را دوست داریم؟

با توجه به آنچه در طول متن اشاره شد، به این سوال می توانیم پاسخ دهیم که چرا اسکیپ روم ها با ژانر ترسناک موفق شده اند بازیکن بیشتری را جذب کنند؟ به عبارت دیگر چرا تجربه ترس در اتاق فرار را دوست داریم؟ مهم ترین دلایلی که می توان برای این سوال ارائه داد عبارتند از:

  • ترس در اسکیپ روم ها کاملا کنترل شده است و خطر جانی وجود ندارد.
  • اسکیپ روم بازی گروهی می باشد و قرار گرفتن در شرایط ترسناک باعث صمیمیت بیشتر بین افراد گروه میشود.
  • شرایط پر از ترس این بازی ها چون با شادی همراه است، آدرنالین و دوپامین را افزایش می دهد و بعد از بازی احساس خوشایندی داریم.
  • حدود یک ساعت ترس در حین بازی باعث میشود از دغدغه های زندگی رها باشیم.
  • چون برای رهایی از شرایط ترسناک ذهن را در حل معما به چالش میکشیم، به مرور مغزمان خلاقانه تر رفتار می کند و احساس رضایت از خودمان داریم.

با تمام دلایلی که برای علت اینکه چرا دوست داریم بترسیم ارائه شد، آیا هنوز در مواجه شدن با ترس های زندگی تان تردید دارید؟ اگر هنوز نتوانسته اید به رهایی از ترس ها فکر کنید، لازم است بدانید که با موفقیت در تمام جوانب زندگی فاصله زیادی دارید…

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *